Hilun paikka

Pitopalvelu Pyytivaaran Pidot ja Pullat:
Hilun Paikka

Rantakatu 29
80100 Joensuu

050 361 2792 / Pitopalvelutilaukset

045 6636876 / Keittiö-henkilöstöravintola Porina

050 449 1716 / Hilu

hilu@hilunpaikka.fi


Vuonna 2006 tammikuussa olin onnellinen neljän lapsen kotiäiti. Olin hoitanut lapsiamme jo seitsemän vuotta kotona. Haavekuvissa näin kuitenkin ajatuksen pienestä pullapuodista. Niinpä saman vuoden kesäkuussa pakkasin pakettiautoomme aamuisin muksujen lisäksi kakkuja sekä pullaa ja hurautin Kauppaneuvoksen Kahvilaan Joensuuhun viemään tuoretta leivonnaislähetystä. Yritystoiminta oli siis pyörähtänyt vauhdilla käyntiin. Kesät alkoivat pikkuhiljaa täyttyä hääpareista, syntymäpäivistä, ilon ja surun juhlista.

Vuonna 2008 siirryimme kotikeittiöstämme kirkonkylälle liiketalon isoon valmistuskeittiöön. Seuraavana vuonna avattiin samoihin tiloihin lounas-kahvila Hilun Paikka.

Tänä päivänä meitä on parhaimmillaan viisitoista käsiparia keittiössä vispaamassa, kakkuja kuorruttamassa, keittoa keittämässä ja lihaa viipaloimassa – ennen kaikkea asiakkaitamme palvelemassa. Kesät ja talvet täyttyvät asiakkaiden kirjosta: juhlien kommelluksista, pikkujouluista, valmistujaisista, ihanista hetkistä, Hilun Paikan lounastuokioista ja ennen kaikkea hyvästä ruoasta. Sydämellä valmistetusta.

Ja ne nassukat sekä perhe – vanhimmat pojat ovat jo kesätöinään tiskin ääressä niin Hilun Paikassa kuin juhlapaikoillakin. Kuinkahan moni asiakas on muuten tyttäremme näppärin sormin valmistamia pikkuleipiä maistellut? Rakas aviosiippakin joutuu kortensa kekoon kantamaan, kun omilta töiltään joutaa. Aina on jotain korjattavaa ja kuljetettavaa. Perheyritys, sitä taidetaan olla tätä nykyä sanan varsinaisessa merkityksessä. Ja tarina jatkuu....