Tarina

Alkuun Hilun Paikka oli yhden intohimoisen kondiittorin pitopalvelu.

Nyt se on suussasulavien leivonnaisten kotoisa kahvilamiljöö Korttelin kulmassa, Joensuun 170-vuotiaassa puutalokorttelissa. Se on monien perheiden, sukujen ja yritysten luotettu catering-kumppani. Se on lounasnälän taltuttaja Kahvila Hilun Paikassa, mistä löytyy myös satoja ikäihmisten kotiinkuljetettavia aterioita valmistava ateriapalvelun keskus. Palettia täydentää palveleva huoltoasema Samin Bensis Kontiolahdella.

Kotikeittiöstä toteutuneeseen pullakahvila-unelmaan

Hilun paikan tarina on lähtenyt minun, Hillevi Turusen kotoa vuonna 2006. Lapsiperhearjen ohessa tein kakkuja ja leivonnaisia pitopalvelukeikoille ja kuljetin niitä aamuisin kahviloihin omalla pakettiautollaa, kaikki neljä lasta takakontissa mukana. Sana alkoi levitä, joten vuokrasin keittiötilat Kontiolahden kirkonkylältä – eikä aikaakaan kun unelmani omasta lounas-pullakahvilasta, Hilun Paikasta, kävi toteen keittiön kyljessä.

Alusta asti Hilun Paikan periaatteena on ollut tarjota rehtiä kotiruokaa ja leivonnaisia, jotka oikeasti maistuvat. Valmistamme suussasulavat riisipyöröt, kotimaisia marjoja ja aitoa kermaa pursuavat täytekakut sekä muut herkut edelleen samoilla resepteillä. Tutut pitsiverhot luovat kotoisaa, lämmintä tunnelmaa ja toivottavat sinut tervetulleeksi viettämään kiireetöntä kahvihetkeä.

Sittemmin Hilun Paikan kahvila siirtyi Kontiolahdelta Joensuun Taitokortteliin vuonna 2016, josta vuonna 2019 oli edessä muutto juuri remontoituun 1850-luvun puutaloon. Vanhaa aikaa henkivät, entisöidyt väliovet, koristeelliset ikkunat ja esiin kaivetut jykevät hirret eivät paremmin voisi sopia meidän pohja-ajatukseen tärkeiden perinteiden vaalimisesta. Perinteistä poimitaan parhaat ja tuodaan sopivasti uutta rinnalle – siitä on Hilun Paikka tehty!

Lämmintä, maistuvaa ruokaa ihan jokaiselle

Jo Kontiolahdella toimiessamme meille muodostui nälkäinen ja mukava asiakaskunta, jotka kävivät noutamassa Hilun Paikan kotiruokalounasta itselleen Kontiolahden Hilun Paikasta mukaan. Edelleenkin tirisevät pannut ja porisevat padat valmistavat ruokaa Hilun Paikan kahvilaan sekä sadoille ateriapalveluasiakkaille ympäri Joensuuta. Kontiolahden maamerkki, Samin bensis, tuli osaksi Hilun Paikkaa vuonna 2014 ja sitä pyörittää mieheni Sami.

Ruokalistalta löytyy perinteisiä suomalaisia makuja kuten kaalilaatikkoa, maksapihvejä, tai paistettuja muikkuja, unohtamatta suomalaisen makumaailman uudempia tulokkaita. Ilman sen kummempaa miettimistä ruokien raaka-aineet on aina hankittu niin läheltä kuin mahdollista – koska miksi lähteä kaukaa hakemaan? Juurekset tulevat Puhakan juureskuorimosta ja kotimaiset marjat Heiskasen marjatilalta Enosta, kala Nurmeksen kalalta, leivät Porokylän leipomosta tai omasta leipomosta. Karjalanpiirakat tilamaitoon tehdystä puurosta ja rukiisesta taikinasta paistaa Marjut Hassinen Ilomäen tilalla.

Pyrimme siihen, että niin lounas-ja kahvila-asiakkaillemme kuin ateriapalvelun kautta kotonaan ruokaileville ikäihmisille meidän rakkaudella tekemä, höyryävän kuuma ruoka-annos on maistuva osa päivää. Toivomme, että tutun asiakaspalvelijan tai ruokapalvelukuskin tervehdys tuo hyvää mieltä ja jaksamista asiakkaidemme elämään, ja itse olemme kiitollisia, kun saamme olla osana niin monenlaisten ihmisten arkea ja juhlaa!

Hilun paikka henki

Hilun Paikan henkeä ovat meidän perheen, minun itseni ja mieheni Samin -sekä jo aikuistuneiden lasten lisäksi olleet rakentamassa huikea porukka sitoutuneita ammattilaisia. 

Jatkossakin aiomme pitää kiinni siitä, että Hilun Paikan ytimessä on kiireettömyys. Kahvilan tunnelmallisten seinien sisällä voit istua kaikessa rauhassa ilman kauppakeskuksen hälyä, jutella ja viettää aikaa vaikkapa erikoiskahvin äärellä. Voit myös noutaa kahvilalta työpäivän päätteeksi kotiruoka-annokset kotiin vietäväksi ja nauttia kiireettömästä illallisesta perheen kanssa.

Pyrimme luomaan kiireetöntä, välitöntä tunnelmaa myös juhliin ja kokouksiin, joihin tarjoamme tilat ja räätälöidyt catering-palvelut. Edelleen leipuri jauhoineen ja kokki patoineen valmistaa kaikki tarjottavamme alusta lähtien, jotta sinulle jää vain nauttiminen!

Tervetuloa viihtymään Hilun Paikkaan!

-Hilu